Care este diferenta dintre pantofii de protectie cu bombeu si fara bombeu?

Atunci cand se lucreaza intr-un mediu cu potentiale pericole, imbracamintea de protectie si incaltamintea de protectie sunt absolut necesare. Angajatorul trebuie sa le asigure muncitorilor echipamente de protectie, printre care se numara si o pereche de pantofi cu bombeu metalic. Pe langa acestia, sunt disponibile mai multe tipuri de incaltaminte de protectie non-metalica, spre exemplu pantofii de lucru usori. Haide sa vedem care este diferenta intre pantofii de protectie cu bombeu metalic si pantofii de protectie fara bombeu (01)

Incaltamintea de protectie se alege in functie de mediul in care lucrezi. Fie ca optezi pentru adidasi cu bombeu sau pantofi de lucru fara bombeu, in ambele cazuri acestia trebuie sa te protejeze cat se poate de mult de eventuale accidentari. O pereche de bocanci de lucru cu bombeu metalic se folosesc in mediile in care riscul ca obiectele sa cada pe picior este foarte mare. De asemenea, se mai utilizeaza si in locuri in care exista riscul ca obiecte mari sa se rostogoleasca, dar si unde riscul de taieturi si perforatii este mare.

O pereche de pantofi de lucru cu bombeu metalic se va folosi in urmatoarele medii:

  • Constructii de imobile
  • Constructii de drumuri
  • Modificari la drumuri

Bombeurile pentru bocancii de protectie sunt de mai multe tipuri, se pot fabrica din aliaj de aluminiu, otel sau poti achizitiona si pantofi de protectie cu bombeu compozit, aceste pantofi de protectie se numesc pantofi de protectie non-metalici. Pe site-ul nostru ai la dispozitie mai multe tipuri de incaltaminte care respecta standardele in vigoare pentru protectia piciorului.

Diferenta dintre bocancii cu bombeu metalic si cei non-metalici este clara - metalul. Totusi, trebuie sa stii unde poti purta incaltaminte de protectie care sa nu dispuna de acest bombeu. Este vorba despre mai multe medii in care se foloseste incaltamintea de protectie, insa nu cea cu bombeu metalic. Dupa cum urmeaza, pantofii de protectie de acest tip se pot utiliza in:

  • Domeniul HoReCa
  • Curatenie
  • Spitale

Pantofii de protectie contribuie la siguranta piciorului si pot preveni mai multe accidente. In functie de tipul ales, acestia pot proteja chiar si intregul corp. Aici este vorba despre cei cu talpa antiaderenta, care nu permit alunecarea usoara a picioarelor.

Utilizarea pantofilor de protectie cu bombeu pot evita riscul de a-ti rupe piciorul, de a-l lovi, de a-l perfora cu anumite obiecte grele sau de orice alt pericol de acest tip. Bombeul nu este singurul avantaj al acestora, ci si talpa care poate fi confectionata in mai multe forme. Tipurile de incaltaminte de protectie la care poti apela sunt disponibile pe site-ul nostru, alaturi de inscriptiile ce indica standardele impuse de normele in vigoare.

Incaltamintea de protectie are coduri marcate in general pe talpa, care ofera informatii asupra clasei de protectie. In cazul in care nu stii despre ce este vorba, iata cum poti deosebi pantofii de protectie si cum poti alege o pereche de pantofi de lucru cu bombeu metalic sau o pereche de pantofi compozit.Trebuie sa iei in considerare urmatoarele coduri: SB, S1, S2, S3, S4 si S5. In plus poti opta si pentru pantofi de protectie fara bombeu care au inscriptiile: OB, 01, 02. Despre toate acestea am mai discutat intr-un articol anterior.

Pantofii de lucru se pot clasifica si in functie de calitatea antiderapanta, testata pe mai multe suprafete. Este vorba despre inscriptiile SRA, SRB si SRC. SRA este incaltamintea de protectie testata pe pardoseala confectionata din dale ceramice, umezita cu o solutie de sapun diluat. In ceea ce priveste SRB, acest tip de incaltaminte s-a testat pe suprafete din otel peste care s-a aplicat gricerol. Ultimul tip de incaltaminte de protectie, SRC a fost testata in ambele medii SRA, cat si SRB.

Aceste inscriptii iti vor fi de mare ajutor atunci cand iti alegi incaltamintea de protectie. Fie ca este vorba despre pantofi de protectie cu bombeu compozit, pantofi de protectie usori sau bocanci cu bombeu metalic, in orice caz vei stii ca faci alegerea potrivita. Descopera pe site-ul nostru gama larga de bocanci de lucru cu bombeu, cat si pantofi fara bombeu la care poti apela pentru mediul in care lucrezi.