Cum sa alegi perechea perfecta de manusi de lucru?

Perechea potrivita de manusi de lucru iti ofera experiente placute, iti aduc un plus de confort si uneori te salveaza de potentiale necazuri din mediul tau de lucru. Manusile de lucru ajuta la protejarea celor mai importante instrumente cu care lucram: mainile.

Pe piata exista o gama variata de manusi de lucru destinate proiectelor diferite, iar pentru cele mai bune experiente de lucru si pentru siguranta ta, este necesar sa alegi perechea de manusi de lucru potrivita. De la manusi de protectie avansata la manusi antitermice si manusi pentru condus, ce trebuie sa stii ca sa alegi manusile de lucru adecvate proiectului tau?

Manusi de lucru de tip palm: sunt polivalente si sunt printre cele mai populare manusi de lucru. Merita sa aveti cateva perechi de astfel de manusi de protectie la indemana utile pentru multe proiecte in care sunt utilizate palmele. Aceste manusi de lucru sunt recomandate pentru madiile de lucru cu intensitate scazuta, fara riscuri de taiere, lovituri dure, sau lucrul cu materiale periculoase.

Manusi antitaiere: sunt destinate proiectelor care implica lucrul cu otel sau alte piese metalice. Mecanicii investesc adesea intr-o pereche din acestea pentru a-si proteja mainile in timp ce lucreaza la automobile sau cu materiale petro-chimice. Aceste manusi de protectie sunt potrivite si pentru alte lucrari care necesita manipularea metalului / sticlei. Sunt perfecte pentru reparatii de locuinte sau cladiri si pentru lucrari dificile care necesita o anumita precizie, nefiind prea groase.

Manusi de lucru cu palma de cauciuc: sunt si ele foarte populare. Sunt perfecte pentru un mediu care necesita agilitate, nefiind foarte groase; aceste manusi de protectie sunt preferate pentru proiectele in care este necesara aderenta suplimentara pentru manipularea materialelor. In plus, manusile de lucru cu palma de cauciuc ofera protectie la zgariere prin razuire si protejeaza mainile de substantele chimice usor abrazive precum inalbitor, solutie salina, clor etc. Aceste manusi de protectie sunt potrivite pentru lucratorii care manipuleaza frunzis, lemn, tevi sau cabluri.

Manusile antitermice ofera protectie termica cu ajutorul palmelor din latex sau cauciuc, astfel incat sa va pastreze mainile calde si in siguranta de materialele abrazive. Protectia lor cu doua straturi este ideala pe vreme rece sau cand este necesara o captusire suplimentara pentru protectie in timpul manipularii materialelor invazive. Aceste manusi de protectie sunt prevazute cu captuseala interioara care va ajuta sa va mentineti mainile calde la temperaturi de inghet, si cu acoperire din nitril pentru protectia avansata a mainilor. Manusile antitermice sunt adesea o cerinta a standardelor din industrie pentru anumite medii de lucru.

Manusi de protectie avansata, cunoscute si sub denumirea de turtleskin, sunt utile pentru o protectie completa a palmelor si sunt proiectate pentru lucrul in mediile periculoase. Aceste manusi de lucru ofera protectie groasa, sunt practic impenetrabile in anumite medii de lucru si asigura protectie la lucrul cu substante periculoase.

Manusi mecanic si manusi lacatus: aceasta industrie are multe pericole atunci cand vine vorba de protejarea mainilor. Protectia la substante chimice potential periculoase, la rugina sau murdarie, iar in acelasi timp nu trebuie sa reduca dexteritatea si sa pastreze un anume nivel de sensibilitate tactila a palmelor. Manusile de mecanic si manusile de lacatus vin cu tot felul de caracteristici, cu o combinatie de rezistenta la ulei si dexteritate, esentiale pentru astfel de activitati, in plus unele lucrari necesita rezistenta sporita la actiuni chimice, rezistenta la taiere, sau chiar rezistenta la caldura. Ofertele acopera toate aceste necesitati, trebuie doar sa identifici riscurile aferente tipului tau de proiect.

Asadar, exista o pereche de manusi de lucru special proiectata pentru proiectul pe care il ai in minte. Poarta manusile de lucru adecvate, pentru a optimiza confortul si siguranta la locul de munca, astfel ca tu sa te poti focusa pe dexteritate si cresterea randamentului.