Echipamente de protectie necesare in constructii

Pe parcursul desfasurarii activitatii unui lucrator pot aparea o multime de pericole. Echipamentul de protectie il protejeaza si ii ofera siguranta in intreaga activitate. Pot aparea numeroase accidente precum cele electrice, fizice, chimice, datorate substantelor toxice care pot produce la randul lor rani sau infectii.

Lucratorii pe santier au nevoie de haine de lucru potrivite activitatii pe care o presteaza. Riscurile sunt multiple si pot afecta angajatul, dar si angajatorul. Achizitionand echipamentele de protectie potrivite, reduci riscul de cazaturi, traume, imbolnaviri sau alte accidente. Industria constructiilor este una complexa si sunt necesare mai multe echipamente precum pantofi de lucru, bocanci de protectie, salopete de lucru, casti de protectie, manusi de protectie.

Incaltamintea de protectie este foarte importanta in acest domeniu. Studiile confirma faptul ca majoritatea accidentelor care se intampla pe santierele de lucru sunt din cauza alunecarii sau impiedicarii. Purtarea unui tip de incaltaminte inadecvat alimenteaza si mai mult acest risc. Pe site-ul nostru beneficiezi de o varietate de bocanci de lucru usori sau pantofi de lucru care sa te protejeze si sa iti ofere confortul necesar.

Alegerea unor pantofi de lucru trebuie efectuata in functie de caracteristicile de baza si standardele care reglementeaza incaltamintea de lucru. Talpa antiderapanta si modul de utilizare al acestora sunt doua criterii foarte importante. Trebuie sa alegi in general incaltaminte care impiedica loviturile cauzate de obiectele in cadere, impotriva intepaturilor, taierii sau ranilor cauzate de alti factori. Sunt disponibili o gama larga de bocanci de protectie cu bombeu metalic sau bocanci de lucru usori ce te pot proteja intreaga zi de munca.

Echipamentele de protectie asigura mai multe beneficii in domeniul constructiilor. Echipele de muncitori trebuie sa beneficieze in primul rand de calitate si confort, cat si de o protectie maxima. Fie ca vorbim despre salopete de lucru sau o pereche de pantofi de protectie, in ambele cazuri siguranta trebuie sa fie aceeasi.

Avantajele echipamentelor de protectie in constructii:

  • Vizibilitate buna in locurile publice. Proiectele desfasurate pe drumuri publice prezinta numeroase riscuri asupra vietii si sanatatii muncitorului. Acesta are nevoie de haine reflectorizante, ce permit identificarea rapida in trafic de catre toti soferii.
  • Protectie conform standardelor cele mai inalte. Echipamentele de protectie asigura un nivel inalt de siguranta muncitorului, impotriva unor riscuri de natura termica, mecanica sau chimica. Cu ajutorul echipamentului potrivit, ei isi pot realiza meseria in siguranta si corespunzator.
  • Siguranta celor din echipa privita ca o investitie pe termen lung. Daca te afli in postura de angajator, trebuie sa stii ca asigurarea echipamentelor de protectie va fi un plus pentru angajatii tai. Rezistenta materialelor acestora si protectia pe care o ofera muncitorilor, ii va face sa priveasca intr-un mod placut si eficient meseria lor.
  • Atunci cand vorbim de constructii, toti clientii isi doresc sa vada muncitori calificati, profesionisti si care stiu cum sa isi faca meseria. Din postura unui angajator, asigurandu-le muncitorilor echipamente de protectie denota profesionalism fata de lucrarea in sine.

Cei care aleg echipamentele individuale de protectie trebuie sa opteze pentru cele mai bune si eficiente. Pe site-ul nostru gasesti cele mai bune salopete de lucru, cat si alte echipamente pentru muncitorii tai. Inainte de a le achizitiona, tine cont de urmatoarele criterii:

  • Fiecare echipament trebuie sa protejeze muncitorul la expunerea in fata riscurilor ce se afla pe santier, in functie de activitatea pe care o presteaza.
  • Masura este foarte importanta, pentru a nu-l incomoda. Echipamentele de protectie se cumpara in functie de marimea celui care va beneficia de acestea.
  • Echipamentele de protectie nu trebuie imprumutate de la un muncitor la altul. Stilul de munca si activitatile prestate pe un santier sunt diferite la fiecare muncitor. Din acest motiv, purtarea unui echipament in mod incorect il poate deteriora. Deteriorarea acestuia duce ulterior si la ineficienta sa in fata pericolelor.

In constructii exista mai multe echipamente care protejeaza intregul corp. In urmatoarele randuri vom discuta despre cum si in ce mod pot proteja acestea diferite parti ale corpului.

In primul rand avem protectia capului care este extrem de importanta. Castile de protectie trebuie sa asigure un nivel ridicat de siguranta pentru cap. Materialul din care se confectioneaza este unul usor, insa face fata cu usurinta temperaturilor extreme. Casca va proteja capul de anumite obiecte ce pot fi in cadere sau de alte leziuni.

Protectia mainilor este la fel de importanta ca si cea a capului. Acestea reduc cu pana la 60% riscul accidentarilor. Manusile de protectie sunt de mai multe tipuri si se folosesc pentru a reduce socurile fizice, protejeaza in fata temperaturilor extreme, in fata uleiurilor, solventilor, protejeaza mana de taiere sau perforare, de abraziune sau substante chimice.

Atunci cand vorbim de siguranta maxima, cel mai frecvent gand se duce la picioare. Picioarele trebuie sa fie protejate complet si eficient impotriva numeroaselor pericole. Incaltamintea de protectie include bocanci de lucru usori, bocanci cu bombeu metalic, dar si alte tipuri de pantofi. Conform normelor europene, clasele pentru incaltamintea de lucru se impart in 5 categorii. Vorbim aici despre clasa S1, clasa S2, S3, clasa S4 si S5.

Cea din prima categorie are proprietati antistatice si zona calcaiului este inchisa. De asemenea, aceasta este rezistenta la combustibil si la ulei. Clasa S2 contine tot ce are si S1 + impermeabilitate. Pentru clasa S3 avem clasa S2 + protectie la penetrare, iar talpa este in relief. Clasa S4 are proprietati antistatice, rezistenta la pelicule de ulei si combustibil, iar zona calcaiului este una inchisa. La ultima clasa, respectiv S5 avem clasa S4 + protectie la penetrare, cu talpa in relief.

Pe langa toate aceste protectii, mai avem nevoie de protectia ochilor, a cailor respiratorii si nu in ultimul rand pentru cea a intregului corp. Vorbim aici despre imbracaminte impermeabila, imbrcaminte reflectorizanta, pantaloni de lucru, costume de lucru sau salopete de lucru. Toate acestea se utilizeaza in functie de activitatea de pe teren, astfel incat muncitorul sa fie protejat complet. Descopera gama noastra de echipamente de protectie in constructii si asigura-le muncitorilor cele mai bune conditii pentru desfasurarea lucrului!

Articole similare