Ce trebuie sa stii despre incaltamintea de protectie?

Exista domenii in care locul de munca poate implica riscuri de accidentare a picioarelor. Bineinteles, din acest motiv este necesara incaltamintea de protectie adecvata. Vorbim aici despre bocanci de lucru, care pot asigura desfasurarea muncii in siguranta. Acestia sunt de mai multe tipuri si ofera protectie diferita. In functie de pericolul la care este expus angajatul, incaltamintea de protectie trebuie sa fie selectata conform standardelor.

Ce trebuie sa stii despre incaltamintea de protectie?

Inainte de a alege orice pereche de bocanci de protectie trebuie sa ai in vedere mai multe caracteristici. Una dintre cele mai importante este sa stii pentru ce este conceputa un astfel de tip de incaltaminte. Rolul acesteia este de a proteja piciorul importiva unei varietati de accidente, unde impactul, perforarea si compresia sunt cele mai frecvente. In domenii precum constructiile, accidentele de acest tip sunt numeroase si nu se poate pune in pericol angajatul.

Un intreg echipament de protectie include intotdeauna si o pereche de bocanci. Acestia pot fi cu bombeu, cu lamela antiperforatie sau pot fi bocanci de lucru impermeabili - ce ofera un nivel de protectie mai mare a degetelor, bocanci de protectie SB si S1, bocanci de protectie S1P, S2, bocanci de lucru S3, S4 sau S5. Fiecare inscriptie de acest tip inseamna gradul de protectie al incaltamintei.

Incaltamintea de protectie trebuie sa fie confortabila in primul rand. O pereche de bocanci de lucru trebuie sa asigure in permanenta libertate de miscare, pentru a efectua totodata in siguranta si corect munca pe care o depune angajatul. Fiecare tip de pantofi de protectie se alege in functie de pericolele la care este expus. Riscul de accidente in care este necesara purtarea unor bocanci de protectie este inclus in urmatoarele categorii:

  • Materiale sau echipamente care se pot rostogolii peste picioare
  • Caderea obiectelor pe picior
  • Obiecte ce pot penetra partea laterala sau inferioara a piciorului
  • Obiecte taioase care pot taia partea superioara a piciorului
  • Expunerile la substante iritante sau corozive
  • Descarcari electrice statice
  • Deteriorarea echipamentelor electronice sensibile datorata descarcarii de energie electrica statica
  • Intrarea in contact cu conductori alimentati de tensiune joasa sau moderata
  • Mediul la care sunt expusi lucratorii ( teren plin de vegetatie, suprafata neteda, uleioasa sau plina de chimicale, umeda sau cu temperatura inalta).

Bocancii de protectie se aleg dupa ce s-a luat masura corecta, apoi va trebui sa tii cont si de intretinerea lor. Incaltamintea de acest tip trebuie intretinuta corect, astfel incat sa beneficiezi de ea cat mai mult timp.

In ceea ce priveste masura unor bocanci de lucru, trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte. Atunci cand te-ai hotarat sa cumperi o pereche de bocanci de protectie, asigura-te ca ai masurat cm de la degetul mare pana la calcaie daca vei comanda online. Daca optezi pentru varianta fizica, incearca o pereche de bocanci pe perioada amiezii, pentru a ti se potrivii si atunci cand se umfla picioarele. Incaltamintea de protectie nu se lasa odata cu uzura, ci aceasta ramane mereu ferma si rezistenta. Din acest motiv, va trebui sa iei o marime exacta pentru piciorul tau. Perechea potrivita de bocanci de protectie este cea care se muleaza perfect pe calcai si pe glezna, dupa ce ai legat sireturile.

Intretinerea este deosebit de importanta pentru ca bocancii sau pantofii de protectie sa reziste cat mai mult. Exista riscuri de deteriorare, care necesita inlocuirea imediata a bocancilor. Daca incaltamintea este uzata sau defecta, ori are fisuri in talpa sau bombeuri expuse dupa ce ai utilizat-o, trebuie schimbata imediat! Riscul de lovire a piciorului creste odata cu modul inadecvat in care functioneaza incaltamintea.

Este foarte important sa nu faci rabat la calitate. Protectia picioarelor este vitala in cazul in care lucrezi in domenii de risc. In general se recomanda incaltamintea de protectie certificata conform standardelor in vigoare. Pe site-ul nostru vei descoperi o gama larga de pantofi de protectie, bocanci de protectie cu bombeu metalic, pantofi usori de lucru si o multime de echipamente corespunzatoare domeniilor de risc.

Varietatea de echipamente de protectie include tot necesarul pentru desfasurarea in conditii de siguranta a fiecarei munci. Fie ca vorbim de expunerea pe santiere sau domeniul sanitar, in ambele cazuri trebuie sa beneficiezi de protectie inalta. Riscul de lovire sau alunecare creste odata cu folosirea echipamentelor inadecvate. Pe site-ul nostru gasesti tot ce ai nevoie pentru o buna protectie si totodata multa libertate de miscare si flexibilitate!

Articole similare